ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΝΑΞΟΥ
22012
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22012,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
το πρωτο με πιστοποιηση π.ο.π.
ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΝΑΞΟΥ ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ Π.Ο.Π.

Τον Ιανουάριο 2020, αναγνωρίστηκε η ιδιαιτερότητα του Αρσενικού Νάξου από την Ε.Ε., η οποία το ενέταξε στην ομάδα προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Τρεις [3] μήνες μετά το Τυροκομείο Μπαμπούνης είναι το πρώτο που έλαβε το σήμα πιστοποίησης Π.Ο.Π. για το δικό του Αρσενικό Νάξου. 

με ιδιαιτερο χαρακτηρα
Βουτυράτη, απαλή υφή & πικάντικη γεύση

Το Αρσενικό Νάξου Μπαμπούνης είναι ένα ώριμο σκληρό τυρί με βουτυράτη, απαλή υφή, πικάντικη γεύση και υπέροχη επίγευση γίδινου αρωματικού γάλακτος. Παρασκευάζεται, όπως ορίζει η αυθεντική συνταγή του προπάππου Γιώργου Μπαμπούνη και με τις ναξιώτικες παραδοσιακές μεθόδους τυροκόμησης, από νωπό γάλα, κατσικίσιο & πρόβειο, σε αναλογία 70-30% που θερμαίνεται και πήζει με πυτιά. Αφήνεται να στραγγίσει σε καλούπια από καλάθια και αλείφεται με αμούργι από ελαιόλαδο κατά τη διάρκεια της 4μηνης ωρίμανσής του. Το Αρσενικό Νάξου Μπαμπούνης θα αναβαθμίσει ένα πλατό τυριών, αλλά και τα αγαπημένα σας ζυμαρικά και σαλάτες. Συνδυάζεται με ώριμο Ξινόμαυρο και Cabernet, αλλά κάνει παρέα και με βαρελάτο Chardonnay. 

Η σημασία της Α υλης
Αριστης ποιοτητας φρεσκο γαλα

Διαλεγμένα κοπάδια ζώων ντόπιας φυλής, βόσκουν ελεύθερα σε βοσκοτόπια από τα ορεινά της Γιαλλούς ως τη θάλασσα της Αγιασσού, όπου τρέφονται με την άγρια χλωρίδα του τόπου, νοτερή από την θαλασσινή αλμύρα. «Τα δικά μας ζώα βόσκουν στην ύπαιθρο και μας δίνουν άριστης ποιότητας γάλα», τονίζει ο Γιώργης Μπαμπούνης, τυροκόμος 4ης γενιάς, και συμπληρώνει «ο πατέρας μου κυρ-Στέλιος τα γνωρίζει όλα, ένα προς ένα». 

Το μικροκλίμα του νησιού, η ελεύθερη βοσκή μεταξύ βουνού και θάλασσας και η ποιότητα της πρώτης ύλης, είναι τα στοιχεία εκείνα που προσδίδουν ξεχωριστό χαρακτήρα στα προϊόντα του οικογενειακού τυροκομείου.  

Που θα το γευτειτε
Το Αρσενικο Μπαμπουνης στην αγορα

Διαθέσιμο:

Σε όλα τα καταστήματα ΑΒ, My MarketΚρητικός, MarketIn και Σκλαβενίτης.

Σε επιλεγμένα delicatessen & παντοπωλεία: Μπαλάσκας (Παλαιό Φάληρο, Γλυφάδα, Πανόραμα Βούλας), Μαντρί (Βριλήσσια), 4Seasons Organic Food Market (Σύνταγμα), Nora’s Deli (Κολωνάκι), Benito (Γλυφάδα, Παλαιό Φάληρο), Το Σμυρνιώ (Νέα Σμύρνη) και στα shop in shop του Γαστρονόμου (εντός της υπεραγοράς Σκλαβενίτη στο Avenue Mall, εντός ξενοδοχείου Electra Metropolis Athens).